Blog

slider-voeten

Tips voor mooie voeten

  |   Overige tips!

Wie mooie voeten heeft, zal zich mooi voelen. Maar mooie voeten heb je niet zo maar. Gelukkig zijn er eenvoudige tips, waarmee je voeten weer voor de dag kunnen komen. Tien tips die laten zien datvoetverzorging niet moeilijk is.

Met de voetjes omhoog
Voeten hebben best veel te verduren, vooral als je een hele dag hebt gelopen. Ook worden voeten nogal eens verstopt in strakke schoenen. Geef ze daarom regelmatig rust, door lekker met je voeten omhoog te gaan zitten. Even ontspannen en je kunt er weer tegenaan.

Lekker insmeren
Waar we het heel gewoon vinden om ons gezicht en onze handen regelmatig te verzorgen met crème, worden onze voeten nogal eens overgeslagen. Geef ook je voeten een behandeling met voetencrème, je zult merken dat dit heel weldadig is. Als je van je voeten insmeren een ritueel maakt, dan merk je snel dat ze daar erg van opknappen. Bovendien is het goed voor jezelf om bewust tijd te nemen voor voetverzorging.

Hydrateren
Voeten hebben de neiging snel droog te worden. Met een beetje voetverzorging is dat te voorkomen. Naast de gewone voetencrème, kun je zo eens in de zoveel tijd overgaan op een speciale hydraterende crème. Je voeten voelen weer soepel en zacht en voldoen bijna direct aan de status ‘mooie voeten’.

Zweetvoeten voorkomen
Als je last hebt van zweetvoeten, is de kans op beschadigingen aan je voeten aanwezig. Voorkomen is heel eenvoudig. Als je regelmatig aandacht besteed aan voetenverzorging en bijvoorbeeld dagelijks je voeten wast met water dat lauwwarm is, voorkom je al een heleboel narigheid. Daarnaast zou je je voeten kunnen behandelen met een speciaal poeder.

Voetverzorging zo af en toe laten doen
Voetverzorging kan aanvoelen als regelrechte verwenning, vooral als je het laat doen. Gun jezelf eens in de zoveel tijd een beurtje voetverzorging bij de pedicure. Omdat je zelf lekker ontspannen in de stoel ligt, krijgen je voeten nog meer aandacht. De kans is heel groot dat je met mooie voeten naar huis gaat.

Blaren moeten verzorgd worden
Heb je na een flinke wandeling last van een blaar op je voeten? Dan zijn je voeten toe aan een lekkerevoetverzorging. Lopen met een blaar is helemaal niet prettig, dus daar wil je zo snel mogelijk van af. Je kunt de blaar beter niet zo maar kapotmaken, omdat dat infectiegevaar geeft. Ga zorgvuldig en schoon te werk. Je kunt het best gebruikmaken van een steriele naald en de voetverzorging compleet maken met een speciale voetencrème voor blaren.

Laat je voeten masseren
Naast minder fraaie voeten, kun je ook last hebben van koude voeten. Dit komt omdat de doorbloeding minder goed kan zijn. Een voetmassage is niet alleen weldadig, het zorgt ook nog eens voor een betere doorbloeding. Ben je bezig met voetverzorging, laat dan ook eens lekker je voeten door iemand anders insmeren. Omdat een ander er meer de tijd voor neemt, voelt dit als een weldadige voetenmassage. Jemooie voeten kunnen er weer even tegen en voelen nog lekker warm aan ook.

Schoenen en sokken helpen ook mee
Het lijkt cliché, maar goed passende schoenen en schone sokken dragen ook bij aan mooie voeten. Voeten die opgesloten zitten in te strakke schoenen, worden niet mooier. Trek ook regelmatig schone sokken aan en loop soms even lekker op je blote, mooie voeten. Wist je dat het dragen van katoenen sokken zweetvoeten kan voorkomen?

Mooie nagels: ook in de winter
Als het weer is voor blote voeten, zorgen we er wel voor dat onze nagels mooi geknipt en gelakt in de slippers zitten. Maar waarom doen we dat niet het hele jaar door? Als je onder de douche staat, is het voor jezelf ook leuk om naar mooie voeten te kijken. Door ook in de winter je nagels mooi te knippen en zo af en toe te lakken, zullen je voeten genieten van de aandacht en stralen.

Mooie voeten verdienen mooie nagels
Nagels lakken is niet een klusje voor even tussendoor, je doet jezelf een groot plezier als je daar even de tijd voor neemt. Zo is het bijvoorbeeld heel verstandig om eerst een basislaag aan te brengen, voor je tot het uiteindelijke kleurtje gaat. Nagels zien er overigens ook heel verzorgd uit met een kleurloze nagellak. Hou je niet van een felle kleur, kun je best kiezen voor een natureltint. Hou je helemaal niet van nagellak, dan is alleen goed verzorgen ook al genoeg. Mooie voeten met mooie nagels, een betere combinatie is er niet.