Blog

tanden

Tips voor mooie tanden

  |   Overige tips!

Met mooie tanden voel je je goed. Je glimlach is immers één van de eerste dingen die mensen aan je zien. Daar wil je goed voor zorgen! Ook over mondverzorging lopen de ideeën sterk uiteen. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die tegen het gebruik van fluor zijn. Wij geven in ieder geval de tip mee dat teveel gebruiken van bepaalde middelen nooit goed is. Overdaad schaadt. Zeker bij je tanden, want het glazuur kan beschadigen bij teveel zure producten. Besteed aandacht aan je tanden, maar overdrijf het niet. Met deze (natuurlijke) tips kom je weer een stap dichterbij mooie, gezonde tanden.

Tip 1: Poets facts
Twee keer per dag je tanden poetsen is goed qua mondverzorging. Ga je vaker poetsen, dan zal uiteindelijk het glazuur aangetast worden. Poets ongeveer anderhalve minuut om de werkzame stoffen van je tandpasta goed in te laten werken. Voor een extra fris gevoel poets je ook je tong. Vind je dat je tandvlees wat extra aandacht verdient? Poets of masseer het dan voorzichtig. Er zijn ook speciale tandpasta’s die je tandvlees extra verzorgen.

Tip 2: Elektrische tandenborstel voor mooie tanden

Het blijft een feit dat elektrisch poetsen door de snelle bewegingen de beste mondverzorging is. Een elektrische tandenborstel poetst intens goed en komt bij alle hoekjes van je tanden. Qua mondverzorgingmaakt een elektrische tandenborstel je tanden het beste schoon. Dit is wetenschappelijk aangetoond.

Tip 3: Hoe eetgewoonten invloed hebben op mooie tanden.

Misschien wist je het al, maar sigaretten, alcohol, koffie en thee zijn niet echt bevorderlijk voor een hagelwitte lach. Deze producten zorgen voor aanslag op je tanden. Als je al deze producten vaak gebruikt en om mooie tanden geeft, kan je beter proberen te minderen. Gebruik je enkele van bovengenoemde producten met mate, dan is er niet zoveel aan de hand.

Tip 4: Kruidnagel als mondverzorging voor mooie tanden

Voor mondverzorging is kruidnagel een briljant goedje. Je krijgt er witte tanden van en het bestrijdt schadelijke mondbacteriën. Je kunt op een gedroogd kruidnagelbloemetje kauwen, of kruidnagelolie door je tandpasta mengen. Een natuurlijk middel dat uitstekend zijn werk doet! Het voordeel is dat natuurlijke middelen zoals kruidnagel, minder agressief zijn voor je tanden dan chemische witmakers. Het is dus een duurzaam middel voor mooie tanden.

Tip 5: Even door de zure appel heen bijten

De zuren uit een zure appel maken je tanden witter. Dit gaat erg snel. Een zure appel eten na de lunch is een slimme truc qua mondverzorging, en ook nog eens heel erg gezond. Oma Granny Smith weet wel raad met je tanden!
Ook het witte gedeelte van een aardbei bevat zuren die wittend zijn voor je tanden. Wrijf ermee over je tanden voor het wittende resultaat.

Tip 6: Sinaasappelschil

De witte binnenkant van een sinaasappelschil bevat een zuur dat je tanden witter maakt. Wanneer je tanden geel zijn kan je ze dagelijks met sinaasappelschil inwrijven. Wanneer je tevreden bent, kan je dit enkele keren per week doen. Teveel inwrijven is ook niet goed, omdat dan je tandglazuur aangetast kan worden

Tip 7: Je tanden laten witten

Voor mooie tanden kan je terecht bij een professioneel bedrijf, of je kan zelf middelen kopen waarmee je kunt witten. Je tanden professioneel laten witten is natuurlijk prijziger dan het zelf doen. Wil je je tanden zelf witten, overleg dit dan met je tandarts. Hij of zij kan dan controleren of je nergens gaatjes hebt voor je aan het witten begint. Je tanden chemisch witten blijft altijd enigszins ‘agressief’ voor je tanden ten opzichte van natuurlijke middeltjes. Wel zie je misschien wat sneller resultaat.

Tip 8: Een grote of scheve tand.
Als je tanden niet recht staan heb je daarvoor misschien al een beugel (gehad). Soms kan het zijn dat er een tand alsnog scheef staat. Of dat je één tand ongelijk vindt qua grootte ten opzichte van je andere tanden. Je tandarts kan dit in sommige gevallen oplossen door een klein stukje eraf te schaven. Dit kan echter maar met mate, omdat de tand anders beschadigd wordt. Je kunt in ieder geval vragen of er een mogelijkheid is.

Goede mondverzorging en mooie tanden zijn niet zo moeilijk. Wees altijd voorzichtig met je tanden en raadpleeg bij twijfel je tandarts. Kijk ook uit met ‘keukenmiddeltjes’ zoals azijn! Deze worden soms aangeraden maar zijn niet erg goed voor je tanden. Houd ook rekening met koffie, thee, roken en drinken.
Veel succes!