Blog

slider-nagels

Tips voor lange nagels

  |   Overige tips!

Net als je haar, huid en tanden zijn ook je handen je visitekaartje. Mooie, lange nagels zijn belangrijk voor verzorgde handen. Er zijn verschillende trucs en tips om voor mooie nagels te zorgen én om ze langer te doen lijken. Misschien denk je gelijk aan allerlei soorten nagellak en gebruik je dat nooit. Er zijn echter nog veel meer tips en middeltjes om ook zonder nagellak voor mooie nagels te zorgen. Wij hebben daarom goede tips voor iedereen: of je nu nagel-addict bent of niet.

Tip 1: Slim vijlen
Voor gezonde, lange nagels is het beter om ze te vijlen dan om te knippen. Door slim te vijlen, laat je je nagels langer lijken. Dit doe je door je nagels vierkant of squoval (vierkant met afgeronde hoekjes) te vijlen. Nagels die helemaal rond zijn, ogen namelijk korter dan vierkante of squoval nagels.
Ook zorg je voor optisch lange nagels door je nagels ‘slanker’ te vijlen. Door de vijl tegen de zijkant van je nagels te zetten en voorzichtig verticaal te vijlen, maak je je nagels slanker. Je zult zien dat je optischlange nagels overhoudt aan deze truc.

Tip 2: Je nagelbed verlengen voor mooie, lange nagels
Het roze gedeelte van je nagel wordt je ‘nagelbed’ genoemd. Van nature is het nagelbed bij de één langer dan bij de ander. Toch kan je ze wel langer laten lijken. Hiervoor vet je je nagelriemen iedere dag even in met bijvoorbeeld kokosolie of cacaoboter en daarna duw je ze voorzichtig terug. Hierdoor kan je je nagelbed iets langer maken dan het van nature is.

Tip 3: Slim nagellak gebruiken
Een goede nagellak maakt je nagels veel minder gevoelig voor scheuren en breken. Het is daarom beter om enkele potjes nagellak te hebben staan van goede kwaliteit, dan om veel nagellak in huis te hebben die maar weinig voor je nagels doet. Met een goede nagellak krijg je makkelijker lange nagels.

Je nagels ogen langer door ze niet helemaal tot aan de zijkanten te lakken. Laat een minuscuul streepje over aan de zijkanten, zodat je nagels smaller en dus langer lijken. Ook de kleur van de nagellak is van invloed. Een lichte, effen kleur doet je nagels langer lijken dan een donkere kleur.

Tip 4: Soms even ‘pauzeren’ met nagellak

Ben je een groot liefhebber van gelakte mooie nagels? Dat is prima, maar het is slim om soms een paar weken te stoppen met nagellak. Hierdoor kunnen je nagels weer even ‘ademen’ en worden ze minder gevoelig voor scheuren en breken. Ook kunnen je nagels geel worden van tijdenlang nagellak gebruik. Af en toe een pauze is dus erg vriendelijk voor je nagels.

Tip 5: Gebruik een nagellak remover zonder aceton

Als je kunt, probeer dan een goede nagellak remover zonder aceton te vinden. Aceton droogt je nagels namelijk uit, met scheuren en breken als gevolg. Dit is niet bevorderlijk als je graag lange nagels wilt.

Tip 6: Bescherm je nagels tijdens schoonmaken en gebruik van water

Gebruik van water kan je nagels erg uitdrogen. Dit is zeker het geval wanneer je van jezelf al broze nagels hebt. Gebruik daarom tijdens het schoonmaken van je huis handschoenen. Dit helpt je erg het behouden vanmooie nagels.

Tip 7: Geef je nagels een heerlijk olijfoliebad.
Een olijfoliebad doet wonderen voor mooie nagels. Verwarm wat olijfolie en houd je vingers er een aantal minuten in. Masseer de olijfolie goed in en verwijder daarna voorzichtig de overtollige olie.

Tip 8: Citroen tegen gele nagels

Ondanks dat een citroen zelf geel is, helpt deze uitstekend tegen gele nagels! Laat de citroen je helpen door hem open te snijden en je nagels ongeveer tien minuten in het vruchtvlees te zetten. Haal ze eruit en ze zijn weer roze en fris! Roken en donkere nagellak zijn twee belangrijke oorzaken van gele nagels.

Tip 9: Mooie nagels met jojoba – en avocado.

Als je je nagels extra wilt verwennen, gebruik dan jojoba olie of avocado. Deze natuurlijke middeltjes zitten vol met goede vetten en hydratatie voor mooie nagels. Masseer in en vergeet je nagelriemen niet.

Tip 10: Voeding die helpt voor lange nagels

Je nagels houden erg van vitamine B en calcium. Vitamine B kan je vinden in eten zoals peulvruchten, vlees, eieren, vis, aardappelen en graanproducten. Calcium haal je uit zuivelproducten zoals melk, kaas en yoghurt. Ook bij deze schoonheidstips van ons, geldt weer dat gezonde voeding je erg kan helpen. Mooie nagels komen deels van binnenuit. Als je gezond leeft, zie je dat ook aan je nagels.