Blog

iStock_000076990825_Large

Tips voor een mooie huid

  |   Meer tips voor je huid

Een mooie huid vinden we belangrijk. Het is immers één van de eerste dingen die je aan jezelf ziet. Je zou kunnen zeggen dat je huid laat zien hoe jouw levensstijl is. Er zijn verschillende slimmigheidjes die bijdragen aan een mooie huid. Wij zetten een paar tips voor een mooie huid op een rij waarmee je gezond én makkelijk de conditie van je huid kan verbeteren.

Tip 1: Groente met vitaminen en carotenen
Misschien heb je het al vaker gelezen, maar gezond eten is één van de belangrijkste tips voor een mooie huid. Absolute toppers op dit gebied zijn avocado’s, waarin veel vitaminen en goede vetten in zitten (vitamine B1, B2, B6, C en E). Hiervoor hoef je niet iedere dag een avocado te eten; twee keer in de week is al prima.
Andere groenten die absoluut thuishoren bij onze tips voor een mooie huid zijn wortelen en zoete aardappelen. De vele vitamines en betacarotenen in deze groenten, dragen bij aan een gezond lichaam en een stralende huid. Mode-ontwerpster Isabel Marant zweert bij een dagelijks wortelsapje. Maar wees gerust, een paar keer per week wortels eten is voldoende.

Tip 2: Fruit met antioxidanten
Rood fruit zoals granaatappelpitten, frambozen en blauwe bessen zijn belangrijke tips voor een mooie huid. Stuk voor stuk zitten deze fruitsoorten vol vitaminen en antioxidanten. Duur? Koop eens een hele granaatappel en haal zelf de pitjes eruit. Dat is even oefenen, maar een hele granaatappel (waarmee je enkele dagen vooruit kunt) is goedkoper dan een kant en klaar bakje met pitjes.

Tip 3: Dagcrème met een zonbescherming

De zon is geweldig, maar voor een mooie huid is enige UV bescherming belangrijk. Niet alleen omdat je kan verbranden, maar ook omdat je huid sneller verouderd van (te) veel zon. Een topcombinatie is een dagcrème met daarin een UV bescherming én antioxidanten.

Tip 4: Cactusvijgolie
Bij onze tips voor een mooie huid mag cactusvijgolie niet ontbreken. Dit product staat bekend om het hoge gehalte delta tocopherol en een klein percentage gamma tocopherol. Deze stoffen dringen bijzonder diep in je huidcellen door. Ze zorgen voor een egale, gehydrateerde huid. Het trekt snel in. Goede, gecertificeerde cactusvijgolie is kostbaar en zeer zuinig in het gebruik. Een olie is erg handig in de winter. Omdat er geen water in zit, droogt je huid minder snel uit dan wanneer je een crème gebruikt.

Tip 5: Arganolie
Arganolie is een belangrijk middel onder onze tips voor een mooie huid. Deze olie zit vol vitamine E en gamma tocopherol, waardoor je huid soepel, zacht en gezond blijft. Arganolie werkt uitstekend als je een wat droge huid hebt. Je kunt arganolie voor je lichaam, gezicht en haar gebruiken. Het is ook een ideaal middel na zonnebaden of na het scheren van je benen.

Tip 6: Scrubben
Eén à twee keer in de week scrubben zorgt voor een mooie huid, waarin verzorgingsproducten makkelijker doordringen. Scrub altijd voorzichtig en niet te vaak. Kijk altijd uit tijdens acne en bij een gevoelige huid.

Tip 7: Slim omgaan met water

Dit advies mag ook bij onze tips voor een gezonde huid niet ontbreken: voldoende water drinken helpt bij een mooie huid. Probeer dit dus iedere dag te doen. Te weinig water drinken ga je snel zien aan je huid.
Kijk daarentegen uit met water in je gezicht. Dagelijks veel water gebruiken tijdens je reinigingsritueel, kan makkelijk zorgen voor schraalheid of uitdroging van je huid.

Tip 8: make-up verwijderen

Hoe moe je ook bent na een lange nacht, verwijder voor een mooie huid na het uitgaan altijd je make-up. Make-up resten kunnen namelijk voor een doffe, geïrriteerde huid zorgen. Je gezicht trouw en voorzichtig reinigen draagt in grote mate bij aan een mooie huid.

Tip 9: Vermijd stress en slaapgebrek.

Eén van onze belangrijkste tips voor een mooie huid, is nachtrust. Stress en slaapgebrek zijn nadelig voor je lichaam en zitten ook een mooie huid in de weg. Hoewel je het niet altijd kunt vermijden, is het goed om per dag een paar rustige momenten voor jezelf in te lassen. Vooral in de avond. Maak bijvoorbeeld tijd vrij om een mooi boek te lezen, voor een goede serie of voor iets anders dat ontspant. Je slaapt dan makkelijker in.

Met voldoende slaap, gezond eten, zonnebescherming en natuurlijke oliën zorg je dat je grootste orgaan in topconditie blijft. We weten zeker dat onze tips voor een mooie huid je goed op weg helpen. Veel succes!