Blog

HAAR

Tips voor mooi en lang haar

  |   Meer tips voor je haar

Mooi haar is net als een sieraad. Niet alleen voor vrouwen, maar vaak ook voor mannen. Het is een prachtig middel om je eigen stijl mee te laten zien. Je zorgt graag goed voor lang haar, maar soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Met de overvloed aan adviezen en haarproducten die er op de markt zijn zie je soms door de bomen het bos niet meer. Wat is belangrijk om mooi, lang haar te krijgen? Wij hebben een aantal tips voor je verzameld die je zeker kunnen helpen met lang haar laten groeien.

Tip 1: Laat niet teveel lagen knippen
Mooi, lang haar begint bij je kapsel. Dat is niet altijd zo vanzelfsprekend als je denkt. Nog steeds knippen veel kappers gretig (korte) lagen in lang haar, zodat er ‘volume’ gecreëerd zou worden. Zonde, want deze manier van knippen maakt een deel van je haar kort. Het lange deel van je haar gaat er juist dun uitzien. Een klein laagje aan de achterkant en soepele lagen aan de voorkant zijn genoeg. Je haar is voller, langer en glanst meer als je er niet teveel laagjes in laat knippen. Overleg dit goed met je kapper.

Tip 2: Wacht niet te lang met een kappersbezoek
Dode punten en mooi haar gaan niet samen. Als je lang haar wilt, blijven bezoekjes aan de kapper om de twee à drie maanden nog steeds belangrijk. Zo blijft je kapsel in model en loop je niet rond met gespleten punten.

Tip 2: Probeer eens natuurlijke shampoos met minder SLS
Misschien moet je wennen aan het idee, maar natuurlijke shampoo’s hebben een paar voordelen. Vaak zijn ze milder en worden er minder schuimmiddelen in gebruikt. Je haar is hier blij mee, omdat het door teveel schuimbestanddelen als het ware ‘gestript’ wordt. Je hoofdhuid kan hiertegen gaan protesteren en sommige mensen krijgen daardoor last van vet haar. Natuurlijke shampoos kunnen je haar echt een boost geven, waardoor het minder snel vet wordt en meer glanst.

Tip 3: Producten met arganolie
Arganolie, of de combinatie van jojoba – en arganolie zijn geweldig voor mooi haar. Vaak worden deze twee samen gemengd in een product. Je haar gaat er van glanzen en het is zuinig in het gebruik. Breng er dan ook niet teveel van aan, anders wordt je haar vet. Naast glans, zorgen jojoba en argan voor zacht haar en werkten ze uitstekend tegen klitten. Aanbrengen op handdoekdroog haar en je haar droogt prachtig, glanzend op. Argan en jojoba zijn een bijna onmisbaar duo voor mooi lang haar!

Tip 4: Wees voorzichtig met föhnen en styling
Voor een feest is niets zo leuk als je haar mooi föhnen en stylen. Gebruik hier altijd beschermende producten voor. Ben je een groot liefhebber van stylen en doe je dit vaak? Probeer je haar eens aan de lucht te laten drogen en niet te stylen. Veel föhnen en stylen droogt je haar uit, en op den duur ga je dit zien. Kijk eens wat een mooi haar je hebt door het puur en alleen goed te verzorgen.

Tip 5: Natuurlijke haarverf

Steeds meer kappers gaan over op minder agressieve of natuurlijke haarverfmiddelen. Dit is een stuk milder voor je haar en dat zie je. Als je graag geverfd en lang haar wilt, loont het om je te verdiepen in natuurlijke haarverf. Het is een stuk minder ‘heavy’ voor je haar, waardoor het er beter uitziet en makkelijker lang groeit.

Tip 6: Neem af en toe een haarbehandeling
Een haarbehandeling kan je gebruiken voor je haar én je hoofdhuid. Een gezonde hoofdhuid is immers ook belangrijk voor mooi haar. Er zijn verschillende haarbehandelingen te koop. Een haarbehandeling die bij je haartype past, kan je haar en hoofdhuid absoluut een boost geven. Lekker inmasseren, goed wassen en geniet van mooi haar als resultaat!

Tip 7: Borstelen en masseren
Door je haar uitgebreid te borstelen en je hoofdhuid te masseren wanneer je je haar wast, stimuleer je de doorbloeding van je hoofdhuid. Zo kan je je haar stimuleren om sneller te groeien en het is nog eens erg prettig ook.

Tip 8: Gezond eten
Daar is hij weer. De bekende gezond eten tip. Maar hij blijft erg belangrijk. Met name noten en eiwitten zijn belangrijk voor mooi haar. Op de lange termijn geeft dit zeker resultaat!

Met gezond leven en passende, milde producten ben je al ver op weg voor mooi haar. Neem de rust om er goed voor te zorgen en val je manen niet teveel lastig met hitte styling. Veel succes!